TRABZON / ORTAHİSAR - Uğurlu İlkokulu

04622782053
Merkez Uğurlu Mahallesi/TRABZON
Vizyon
Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran Analiz ve sentezler yapabilen nesillerin yetiştiği; Bütün öğrencilerin, akla ve bilime dayalı Eğitim ortamında hayata ve bir üst öğretime hazırlandığı; Dünü bugüne, bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu Yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliğiyle Çevrede, bölgede ve ülkede "Model Okul " olmaktır.
Misyon
Ülkemizde çağdaş insan yetiştirmek politikalarının temel kaynağı olarak; Yüce Önder Atatürk´ün Büyük Türkiye İdealine ulaşmayı hedefleyen; Ailesine ,vatanına, milletine ve Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı Görev sorumluluklarının bilincinde olan Küçüklerine karşı sevgi Büyüklerine saygı gösteren Bilgili, görgülü, saygılı, ahlaklı Nesiller yetiştirmektir.
Başarılar
2011-2012 "Atık Pil Toplama" İl Birinciliği.Satranç dalında İl içinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda iki 2.´lik ve iki 3.´lük. İsmethan KAPUCU 29 Ekim Yıldızlar Satranç Turnuvasında İl İkinciliği ve Yaş Grupları Satranç Turnuvasında İl İkinciliği,İrem Yağmur KAPUCU Yaş Grupları Satranç Turnuvası İl Üçüncülüğü ve Trabzon Şampiyonası İl Üçüncülüğü,Cansu Ar 11 Yaş Bayanlarda İl İkinciliği,Abdullah ÇELİK 11 Yaş Erkeklerde İl Üçüncülüğü kazanmışlardır.Sportif Alanda Nurcan YAVUZ Fetih Koşusu Yıldız Kızlar İl Üçüncülüğü ve Puanlı Atletizm 800 m İl Beşinciliği, Edanur KAPUCU Puanlı Atletizm 400 m İl Dördüncülüğü, Işıl TONYALI Puanlı Atletizm 800 m İl Dördüncülüğü, Beyzanur KAPUCU Fırlatma Topu İl Beşinciliği, Beyzanur KAPUCU Uzun Atlama İl Dördüncülüğü, Oğuzhan KAPUCU Puanlı Atletizm 1000 m İl Üçüncülüğü.
Ulaşım
Okulumuza Ulaşım Erdoğdu, Karşıyaka ve Gordi yollarından olmak üzere 3 ana hattan sağlanmaktadır.
Merkez Uğurlu Mahallesi 1115 nolu cadde
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuzun Sahile uzaklığı 5-6 km, Trabzon Merkeze uzaklığı ise yaklaşık olarak 12 km´dir
Okulun Sınav Başarı Durumu
2020-2021 Eğitim öğretim yılında 1 öğrenci fen Lisei 1 öğrencimiz de Sosyal Bilimler lisesine kayıt olmuştur.
Sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme yüzdesi%20 genel %90
Proje Çalışmaları
Okulumuzda ´´Yaşam Yeni Bilgilerle Renkli´´isimli Erasmus + Projesi yürütülmektedir.Ayrıca 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında E twinning Ulusal ve Uluslar arası Kalite ödülü alınmış olup 2021-2022 yılında da e Twinnin projesi yürütülmektedir.
Erasmus+ 2020-1-TR01-KA229-093087-1 AB Projesi